Hoe maak je online spaarpotjes aan?

 In Blog

Als je me volgt via social media of regelmatig mijn blogs leest, dan weet je dat ik fan ben van online spaarpotjes. Waarom? Omdat ik weet dat sparen een uitdaging kan zijn en de spaarpotjes helpen om je doel te behalen. Hoe je het doet? Ik leg het je uit.

Ik ben klant van 5 banken

Ik heb bij 5 verschillende banken een rekening. 5? Ja, ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe verschillende banken communiceren. Want heel plat, alle banken werken natuurlijk inhoudelijk hetzelfde als het gaat over betaal- en spaarrekeningen. Je opent een rekening, stort je geld, pint en dat is het. Er zit iets verschil in rentepercentages, maar aangezien de rente nu zo verschrikkelijk laag is, is dat geen reden meer tot overstappen. Dus het verschil zit in communicatie met de klant. Bij welke bank voel jij je gezien en gehoord.

Splits je spaarrekening in spaardoelen

En gelukkig hebben alle banken die ik ken, het fenomeen spaarpotjes ontdekt. Bij de een werkt het iets anders dan bij een andere bank. Zo kun je bij KNAB bijvoorbeeld echt aparte spaarrekeningen aanmaken. Het geld verdeel je echt over de rekeningen. Dus als je het geld nodig hebt, moet je het echt overboeken. Bij andere banken heb je 1 spaarrekening, maak je spaarpotten aan en verdeel je het geld visueel over de spaarpotten.

Hoe maak je online spaarpotjes aan?

Bijna bij alle banken werkt het als volgt:

  1. Ga naar de Mobiel Bankieren app van je bank.
  2. Klik op een spaarrekening.
  3. In sommige apps zie je nu de tekst ‘spaarpot’ staan. Klik op ‘+’.
  4. Omschrijf het spaardoel.
  5. Voeg een eigen afbeelding toe. Geloof mij, dit werkt!
  6. In sommige apps kun je het doelbedrag en de einddatum invullen.

Wil je precies weten hoe het werkt bij jouw bank? Ik heb van deze banken een uitleg kunnen vinden:

Dus andere banken… als ik een tip mag geven. Zeg niet alleen dat het kan, maar leg het ook uit. Het liefste met plaatjes zodat we precies weten hoe het gaat.

Omgaan met digitaal geld

Leer het ook meteen aan je kinderen. Ook zij hebben spaardoelen. Kleine en grote. En net zoals sparen voor ons een uitdaging is, is dat voor kinderen ook. Zij komen misschien nog wel meer verleidingen tegen die het sparen moeilijk maakt. Lees mijn blog over sparen als je meer tips wilt, hoe je jouw kind kunt helpen bij het sparen.

In de actie

Dus. Roep je kind, pak jullie mobieltje (die heb je misschien al wel in je hand). Open de Mobiel Bankieren app en maak online spaarpotjes aan. Kom je er niet uit? Zoek het op bij je bank of vraag het gewoon aan je kind. In de praktijk blijken zij alles veel sneller uit te vogelen dan dat wij dat doen…

Recommended Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

Wat vind je van dit idee? Annelou van NoortVerjaardagsfeestjes Annelou van Noort