Alles over het MBO studentenfonds

 In Blog

Heeft jouw kind studievertraging? Dan kan je kind mogelijk geld krijgen, als jouw inkomen als ouder(s) een minimuminkomen is of als jouw kind in de studentenraad zit. Hieronder staan de voorwaarden voor een vergoeding uit het mbo-studentenfonds. Een vergoeding aanvragen gaat via de mbo-school.

Voorwaarden mbo-studentenfonds bij studievertraging

Heeft jouw kind vanwege een geldige reden studievertraging opgelopen? Dan kan je kind een beroep doen op een speciaal fonds op de mbo-school. Als je kind geen recht meer heeft op studiefinanciering, kan het geld uit het fonds ontvangen. Alleen studenten die een Beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen, hebben recht op deze ondersteuning.

Geldige redenen voor studievertraging zijn bijvoorbeeld ziekte, zwangerschap, het hebben van een beperking of bijzondere familieomstandigheden. Informeer op de mbo-school naar de specifieke voorwaarden. De school bepaalt zelf de voorwaarden voor een vergoeding bij bijzondere omstandigheden.

Mbo-studentenfonds voor gezinnen met een minimuminkomen

Je kind kan steun krijgen uit het fonds als er onvoldoende middelen zijn om lesmaterialen aan te schaffen, zoals een laptop, boeken of werkkleding. Dit geldt alleen als je kind een BOL-opleiding volgt en jonger dan 18 jaar is, omdat het dan nog geen studiefinanciering krijgt.

Mbo-studentenfonds voor deelname aan de studentenraad

Zit jouw kind in de studentenraad van de mbo-school? Of zet je kind zich op een andere manier in voor de school? Ook dan kunnen ze vergoeding aanvragen. Informeer bij de school naar de mogelijkheden voor een vergoeding voor verschillende activiteiten.

Vergoeding mbo-studentenfonds aanvragen

De vergoeding kan aangevraagd worden bij de mbo-school. Ben je niet zeker of jullie aan de voorwaarden voldoen? Vraag dit dan na bij de mbo-school.

Meer informatie vind je hier

Recent Posts

Leave a Comment

0

Start typing and press Enter to search

Welke streamingsdiensten voor je gezin?