Betalen in de sportkantine
Op steeds meer plekken kun je alleen nog cashless betalen. Munten en bankbiljetten zijn niet meer welkom. Veiliger voor de winkelier en voor de consument is het vaak geen probleem. We zijn tenslotte al zo gewend aan het betalen met de pinpas. Niet alleen in winkels komt cashless betalen voor. Ook in sportkantines maakt dit een enorme groei door. Maar op zaterdag zijn de meeste klanten nog (jonge) kinderen. Hoe betaalt jouw kind in de sportkantine?
‘Mam, mag ik iets lekkers’
Als je op zaterdag op de sportvelden loopt hoor je kinderen (vaak meegekomen jongere broertjes en zusjes) regelmatig de vraag stellen ‘Mam, mag ik iets kopen’. En vaak wordt er een euro gegeven voor een zakje chips, een warme chocolademelk of een snoepje. Een mooi tijdverdrijf voor de kinderen en even de handen vrij voor de ouders.
Opkomst van cashless betalen in de sportkantine
Door de opkomst van cashless betalen in de sportkantine verandert dit beeld. Met een losse euro kun je ze niet meer op pad sturen. Maar hoe pak je dit nu aan? Loop je voortaan zelf naar de kantine, geef je jouw pinpas mee of betalen kinderen met hun eigen pinpas?
Meelopen met de jongste kinderen
Zelf naar de kantine lopen, is in de praktijk minder in trek. Voor jezelf is het fijn om te blijven kijken naar de wedstrijd en voor kinderen zit het plezier ook in het zelf kopen. Maar met de jongste kinderen misschien nu toch wel weer een verstandig plan. Een eigen pinpas hebben ze niet en je moet jezelf afvragen of jij ze de verantwoordelijkheid over jouw pinpas wilt geven. Jouw pinpas is tenslotte zonder pincode ook geld waard.
Geef jij jouw pinpas mee?
Een andere optie is om jouw pinpas mee te geven. Dat kan, maar geef je het goede voorbeeld? We leren ze eigenlijk om goed voor je pinpas en pincode te zorgen. En de pinpas nooit aan iemand te geven. Daarnaast bestaat nog het ‘gevaar’ dat jouw kind meer uitgeeft dan de 1 euro (we kennen allemaal onze boefjes). Of dat je jouw pinpas moet gaan zoeken omdat jouw kind ondertussen weer met andere kinderen aan het spelen is.
Ook in de schoolkantine betalen ze cashless
Of kies je voor de optie dat jouw kind betaalt met zijn of haar eigen pinpas? Voor kinderen richting de brugklasleeftijd trouwens meteen een prima leerschool. In de schoolkantine is cashless betalen tenslotte ook heel normaal. Maar vallen sportkantine aankopen onder het zakgeld? En vind jij het fijn als ze de pinpas meenemen naar het sportveld?
Alles draait om afspraken maken
Waar je ook voor kiest: het draait om de afspraken die je samen maakt. Lenen ze jouw pinpas? Maak afspraken over bedrag en over het terugbrengen. Gebruiken ze een eigen pinpas? Bepaal dan eerst of de aankopen wel of niet onder het zakgeld vallen. Gaat het om geld voorschieten, spreek af hoe jullie dit verrekenen. Elkaar betaalverzoeken sturen is bijvoorbeeld een prima oplossing.
Wat dat betreft lijkt het op een sportwedstrijd. Ook daar zijn regels en richtlijnen waar iedereen zich aan houdt. Alleen dan kun je zorgen voor een sportieve wedstrijd. En daar ben ik grote fan van. Dus kies. Kies een oplossing die bij jou past en maak afspraken. Fijne wedstrijd alvast!
Meest gelezen artikelen:
Ebook ‘Klaar voor de start!’
Een (bijna) brugklasser in huis? Koop dan nu het ebook ‘Klaar voor de start‘ voor maar € 9,95. Een ebook met concrete tips over zakgeldbedragen, uitleg over een spaarstrategie die wel werkt en de impact van sociale druk. Zo geef je jouw kind een voorsprong.